Meteen naar de inhoud

Henk Kruize draait de oude treiterschijven

De Gouwen Ouwen Club van Henk Kruize gaat verder op zaterdagmiddag 3 juni met de leukste treiterschijven van 1971 – 1974. Schakel in tussen 14.00 – 16.00 uur uur.

Vanaf 3 Juni a.s. hoor je in de Zaterdagmiddag aflevering van de Gouwe Ouwe Club een leuk overzicht van de “Radio Noordzee Treiterschijf” ook wel de “R.N.I. Smashplay” genoemd. Ze werden uitgezonden van 21 februari 1971 tot 31 Augustus 1974 op Radio Noordzee Internationaal en we beginnen 3 Juni met de Treiterschijven/Smashplay’s uit het jaar 1971.

Je hoort dan o.a. de allereerste Treiterschijf “Mozart nr.40” van het orkest Waldo de Los Rios, “Brown sugar”-Rolling Stones, “Chicago”-Graham Nash, “Hot love”-T-Rex, “Hey you love”-Mouth and McNeal, “I will return”-Springwater, “Blossom lady”-Shocking Blue, “Another day”-Paul McCartney, “Julie July”-The Buggies, maar ook de Treiterschijf van 15 Mei 1971, “Tuesday’s dead” van Cat Stevens en dat was op de dag dat er die avond door drie duikers een bom aan boord van het zendschip Mebo-2 werd geplaatst en kort daarna het hele achterschip in brand stond… en je hoort een kort radio fragment van de noodoproepen in het live Radio Noordzee programma die avond.

Dat alles op 3 Juni van 14 tot 16 uur in de Gouwe Ouwe Club, uiteraard draaien we ze weer vanaf de originele 45 toeren vinyl singles en Henk Kruize presenteert het hele spul. 

Tot Zaterdag…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *