Meteen naar de inhoud

Elke zaterdag op Polderpop Radio: “De Mebo-2 Club”

Polderpop Radio presenteert op Zaterdag 24 Februari en Dinsdag 27 Februari de “Mebo-2 Club”, het programma met muziek en programma fragmenten van Radio Noordzee uit de periode 1970 tot 1974 en natuurlijk ook van andere zeezenders. Wat ga je allemaal horen???

Nou, in het eerste uur programma fragmenten van het programma “Buitengaats” met Erik Post op 27 Juli 1974, de RNI Top 40 met Roger “Twiggy” Day, uitgezonden op 3 Maart 1970 en we leggen je ook even uit waarom Roger Day de bijnaam “Twiggy” had. Het derde fragment is van 19 Juni 1970, Radio Noordzee wijzigde toen voor 10 dagen haar naam in “Radio Caroline” gedurende de Engelse verkiezingen voor een nieuwe regering… je hoort Alan West met zijn programma, uitgezonden op 19 Juni 1970.

De muziek in het eerste uur is o.a. van The Three Degrees-“Year of decision”, Hearts of Soul-“Fat Jack”, Gerry Monroe-“Sally”, Beatles-“Let it be”, Black Sabbath-“Paranoid” en nog veel meer leuks. 

In het tweede uur gaan we wat verder terug in de tijd, dat doen we met een programma fragment van de Nederlandse zeezender Radio 227, je hoort DJ John van Doorn met zijn programma van 20 Juni 1967. John van Doorn werd later bekend als de zanger David Alexandre Winter en had in 1969 een hit met zijn “Oh Lady Mary”, dat plaatje draaien we uiteraard ook. Verder hoor je de laatste “Fabulous Forty” van Radio London, van 1965 tot 1967 de populairste zeezender in Engeland, het programma werd uitgezonden op 6 Augustus 1967 en die laatste Top 40 lijst had twee (!!) nummer-een hits!!!

En, heel uniek, het allerlaatste programma dat ooit door een vrije zeezender is uitgezonden, Neil Gates op Radio Caroline, 5 November 1990, daarna is er nooit meer een echt vrije zeezender in de lucht geweest.

Dat alles met muziek in het tweede uur van The Who-“Pictures of Lily”, Ro-d-ys-“Just fancy”, Alan price-“The house that Jack build”, New Vaudeville Band-“Finchly central”, Petula Clarck-“The show is over”, Amen Corner-“Gin house blues” en nog veel meer moois.

Het programma is weer samengesteld, geproduceerd en gepresenteerd door Henk Kruize die speciaal voor dit programma weer eens uitgebreid in zijn geluidsbanden archief is gedoken.

Leuk voor de radiofan, en dat ben jij toch ook? Nou, dan luister jij ook lekker mee… Ja toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *