Ga naar de inhoud

Elke zaterdag op Polderpop Radio: “De Mebo-2 Club”

Op Zaterdag 2 Juni en Dinsdag 5 Juni is de Mebo-2 Club weer te beluisteren op Polderpop radio. In het eerste uur uiteraard programma fragmenten van Radio Noordzee, zoals DJ Spangles Muldoon met zijn programma van 20 September 1970, ook hoor je “Driemaster” met Hans ten Hooge (=Hans Hogendoorn) live vanaf de Mebo-2 uitgezonden op 20 Augustus 1971. Het derde radiofragment is van Ferry Maat, de Top 3 van 10 Juni 1972

De muziek in het eerste uur is o.a. “Commotion”-Creedence Clearwater revival, “In a gadda da vida”-Iron Butterfly, “25 or 6 to 4”-Chicago, “Blossom lady”-Shocking BLue, “Hello-A”-Mouth and McNeal, “Buddy Joe”-Golden Earring…… en nog veel meer leuks.

Dan het tweede uur, tijd voor andere zeezenders. Je hoort Radio Dolfijn met hun Top 30, uitgezonden in Februari 1967 en gepresenteerd door Look Boden. Je hoort de terugkeer van Radio Caroline op 2 januari 1973, het zendschip, de Mi Amigo, was weer terug op zee nadat het door boze bemanningsleden op 30 December 1972 de haven van IJmuiden was binnengesleept. En het laatste radio fragment is van Radio Monique, dat station zond uit vanaf het zendschip “Ross Revenge”, zond uit op 819kHz met 50kW en het schip had een 90 meter hoge zendmast. En tijdens een zware storm kukelde die hoge mast in de nacht van 24 op 25 November 1987 van het schip. Je hoort live vanaf het schip DJ Erwin van der Bliek tijdens die storm, een paar uurtjes voordat de mast afbrak.

De muziek in het tweede uur is van Spencer Davis Group-“Gimme some loving”, Jimi Hendrix-“Hey Joe”, Sandy Coast-“Well meet again”, David Cassidy-“Rock me baby”, Commodores-“Nightshift”, Frijid Pink-“House of the rising sun”, Fleetwood Mac-“Albatros” en nog veel meer.

Het programma is samengesteld en gepresenteerd door Henk Kruize en is een must voor alle radiofans. Dus… lekker meeluisteren.

====================================================================

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *