Ga naar de inhoud

Elke zaterdag op Polderpop Radio: “De Mebo-2 Club”

Op Zaterdag 27 April is niet alleen onze Koning Willie de Vierde jarig maar is er ook een aflevering van de “Mebo-2 Club” op Wonderschoon Polderpop Radio van 14 tot 16 uur te horen. Waarmee gaan wij jouw beide oorkens verwennen?? Nou, als eerste wat leuke oude programma fragmenten van Radio Noordzee zoals de Radio Noordzee Top 30 van 20 September 1970 gepresenteerd door Spangles Muldoon, dat was hun laatste Top 30 in 1970 omdat ze op 24 September voor 5 maanden uit de lucht gingen.

Verder hoor je Stevie Merricke op 20 Juni 1971 en de Top 50 van 27 Oktober 1973, Ferry Maat praat ze aan elkaar. Ook hoor je de start van Radio Noordzee-2 op 192 meter, dat zou een tweede station worden naast de Nederlandse Radio Noordzee op 220 meter, maar… tegenvaller… Radio Noordzee-2 op 192 meter zond slechts 1 dag uit en dat was op 30 September 1972 en was het alweer gedaan met RNI nummer-2. Het signaal van 192 meter stoorde enorm met 220 meter uitzendingen en daarom werd er weer de stekker uitgetrokken.

De muziek in het eerste uur is o.a. van Earth and Fire-“Ruby is the one, Frijid Pink-“House of the rising sun”, Freda Payne-“Band of gold”, Suzy Quatro-“48 crash”, Force 10-“Scotch on the rocks”, Bread-“Guitar man” en nog veel meer leuk oud 45 toeren vinyl.

In het tweede uur is het tijd voor de andere zeezenders, zoals de Top 50 van het Vlaamse jongerenblad “Joepie” gepresenteerd door Ad Petersen, ofwel de schuilnaam van Ad Roland, die Top 50 werd uitgezonden op Radio Mi Amigo, en dat was op 28 April 1974. We hebben ook een leuk fragment van Radio DelMare met DJ Kees “Kaas” Mulder, uitgezonden op 20 Juni 1979. Dan nog de breuk van de ankerketting van de Mebo-2 van Radio Noordzee op 23 Februari 1973 en, last but not least, Radio Royaal, het Vlaamse radiostation dat in Nederland beroemder was dan in Vlaanderen. We hebben een leuk Radio Royaal programma dat uitgezonden werd op 4 Mei 1984 met DJ Peter van Zeelst, de schuilnaam van onze “Grote Roerganger en directeur-eigenaar” Jacco Hagoort, die beste man neemt ons 40 jaar mee terug in de tijd..en nu lult ie ons na 40 jaar nog steeds de oren van de kop…😁

In het tweede uur lekkere muziek van The O’Jays-“Love train”, Mud-“Tigerfeet”, Randy Vanwarmer-“Just when I needed you most”, Will Tura-“Hopeloos”, Cashmere-“Love’s what I want” en nog veel meer lekkere muziek uit de jaren 70.

Henk Kruize knipte en plakte de oude bandjes weer aan elkaar en zocht de oude plaatjes uit…en… hij lult het geheel ook weer lekker aan elkaar.

Op Dinsdagavond 30 April wordt het hele spul herhaald van 18 tot 20 uur.

Have fun………………………………..

==================================================================

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *